Marteniçka Nasıl Yapılır?

Marteniçka Nasıl Yapılır?

Marteniçka Nasıl Yapılır?

Marteniçka bilekliği Balkanlar’a ilişkin bir gelenek olup tüm dünya tarafından benimsenen bir takı halini almıştır. Mart’ın başından ilkbahara kadar takılan Marteniçka örgüsü nasıl yapılır? Marteniçka hakkında tüm merak edilenler için haberimizin içeriğine bakmayı unutmayın.

Marteniçka nasıl yapılır? Marteniçka bilekliği hakkında bilgiler

Mart ayının gelişi ile birlikte Marteniçka hikayesi merak ediliyor. Eski vakitlerde öteki takı ve aksesuar kullanmayarak, yalnızca kırmızı beyaz ipliklerden yapıldığı bilinmekteydi. İnsanlara hatta hayvanlara takılma hedefli kullanılan Marteniçka, kırmızı ve beyaz ipliklerle otantik bir sanat niteliğinde örülür. Bileklere bağlanan kırmızı ve beyaz yünden yapılan bilekliğin özellikleri ortasında satın alınamayacağı, yalnızca ikram edilebilir oluşu yer alırken bilekliği takan kişilerin dilekte bulunmaları da istenir. Öte yandan baharda çiçek açan ilk ağaç dalına bağlanır ve tutulan dileklerin kabul olunacağına inanılır. Marteniçka nasıl örülür? Marteniçka’nın tarihçesi nedir? Marteniçka üretiminin pratik formülü nelerdir? İlgi duyduğunuz haberimizin içeriğine göz atınız.

Marteniçka nasıl yapılır? Marteniçka bilekliği hakkında bilgiler

MARTENİÇKA BİLEKLİĞİ NASIL YAPILIR?

Bileğin kalınlığına nazaran, istediğiniz bilek ölçüsünden biraz daha uzun gelecek şekilde hem beyaz hem de kırmızı ip katıyız. Daha sonra beyaz ve kırmızı ipi uçları birbirine bağlayınız.

Marteniçka bilekliği

– Düğüm noktası ortada kalacak şekilde, bir elinizle kırmızı ipin boşta kalan ucundan kavrayınız ve ipi gerginleştiriniz.

Marteniçka bilekliği yapımı

Başka elinizle beyaz ipin boşta kalan ucundan tutunuz ve gerdirmeyi bırakmadan, beyaz ipi saat istikametine gerçek çevirmeye başlayınız.

Marteniçka nedir

– İpi çevrilmekte zorlandığı anda gerdirmeyi bıraktığınızda kırmızı ve beyaz ipin birbirine dolandığını gördüğünüz vakit son basamak olarak öteki uca da düğüm atarak bilekliği kullanmaya başlayınız.

Marteniçka nasıl yapılır

32 Beğen