Matematik Sınavlarında Neden Başarısız Oluruz?

Matematik Sınavlarında Neden Başarısız Oluruz?

Matematik Sınavlarında Neden Başarısız Oluruz?

Matematik dersi aklınıza birinci hangi kelimeyi getiriyor dediğimde ‘zor’ dediğinizi duyar gibiyim. Hatta kimi öğrencilerin matematik dersinde başarısız olması kabul edilebilir hale geldi. Akıl ve mantıkla ilgili olan bir ders neden kabul edilebilir başarısızlıkla yan yana olsun ki? Matematik imtihanı ve başarısızlık nedenlerini altı başlık altında inceleyelim istedik.

Anlayış Eksikliği

Matematikte ortalamanın altındaki bir öğrenci için, farklı matematiksel işaretler ve semboller ortasında baş karışıklığı mümkünlüğü vardır. Öğrenciler gerçek kavramları anlamadıklarında, genellikle sınıfta sessiz kalırlar. Bu yanlış manaya öğrencilerin Matematikte başarısız olmasına yol açar.

Eksik Temel Bilgi

Matematik, evvelce öğrenilen kavramların üzerine inşa edilen bir bahistir. Bu nedenle, yeni bir matematik konusunu incelemeye başlamadan evvel temel bilgilere sahip olmak çok önemlidir. Zira, yetersiz temel bilgiye sahipseniz, matematikte nasıl iyi notlar alabilirsiniz. İyi notlar almak ve büyük sorunları çözmek için matematiğin temel kavramlarını öğrenmeniz gerekir.

Zayıf Uygulama

Matematik imtihanı sonunda iyi notlar almak için, yatırılması gereken bir vakit ögesi vardır. Ödev yahut ödevi tamamlamak için gerekli çabayı göstermemek bu hususta başarısızlık nedenidir. Bu nedenle matematik kavramlarını ve hünerlerini öğrenmek, çeşitli matematik sorunlarını çözmek için daha fazla pratik ve daha fazla tecrübe gerektirir.

Kendinden Şüphe Etme

Anlama eksikliğinden ötürü öğrenciler matematik sorunlarını çözerken genellikle kendinden kuşku duyarlar. Öğrencilerin başında kendinden kuşku duymaya başladıktan sonra iyileşmek zorlaşır. Bu kaygı birebir vakitte kimi öğrencilerin matematikte başarısız olmasının nedenidir.

Yeterince Dikkat Etmeme

Matematik dersi sırasında birtakım öğrencilerin dikkati basitçe dağılır ve öğrenci dikkatini toparlayamaz. İşaretleri yahut soruyu yanlış okuma, sorunun tam olarak ne istediğini anlayamama üzere durumlar yaşayabilirler. Bu durumda kafaları karışır ve vazgeçebilirler.

Matematiğe Karşı Olumsuz Tutum

Bazı öğrenciler Matematikte başarılı olamayacaklarını, mevzu için bir fobi geliştireceğini düşünüyor. Bu tıp durumlarda öğrenciler hususa olan ilgisini kaybeder. Her şey öğrencinin söz konusu konudaki tavrına bağlıdır. Bu nedenle, öğrencinin ilgisi matematik öğrenmede çok önemli bir rol oynar. Olumlu tavır, olumlu sonuçlar ortaya çıkarır.

Matematik Sınavlarında Başarılı Olmanın Yolları

Matematik Sınavlarında Başarılı Olmanın Yolları

Matematik sınavları… Hayli zorlar, değil mi? Neyse ki gerilimle başa çıkmanın ve matematik dersinde istediğiniz notları almanın yolları var. İşte matematik sınavlarında başarılı olmak için 8 kolay ipucumuz…

Çalışma vaktinizden en iyi halde yararlanın

Sadece paniğe kapılmayın, başınızı bir yığın kitaba gömün ve en iyisini umut edin. Organize olun. Bir program yapın ve her husus için ne kadar vakte gereksiniminiz olduğunu belirleyin. Her gün biraz çalışın ve beyninize her 45 dakikada bir mola verin.

Yalnız çalışmayın

Neden arkadaşlarla bir çalışma grubu oluşturmuyorsunuz? Size çeşitlilik ve akademik takviye sağlar, ayrıyeten birebir hedefler için çalışan çevrenizde insanların olması motive edicidir.

Stresinizle başa çıkın

Sınav gerilimi aslında normaldir- aslında, biraz gerilim olumlu bir motivasyon kaynağı olabilir. Ancak çok fazlası performansınızı olumsuz etkileyebilir. Bu yüzden antrenman yaparak ve arkadaşlarınızla rahatlayarak vakit geçirin. Sonlu yahut bunalmış hissetmeye başlarsanız, bir müddet kitaplardan uzaklaşın. Bir süre…

Yardım istemekten çekinmeyin

Sınavda başarılı olmak için öğretmenlerinizden yardım istemekten korkmayın- yardımcı olmaktan memnuniyet duyacaklardır. Zorlandığınız bir mevzu hakkında açıklamaya gereksiniminiz varsa, onlardan sizinle konuşmalarını isteyin. Etrafınızda bir dayanak ağı varken sessizlik içinde panik yapmayın.

Yeteri kadar uyuyun

Dinlenmek beyniniz için iyidir. Her gece tam sekiz saat uyuyun ve geç saatlere kadar çalışmaktan kaçının. Uyku, başarıyı ölçmek için çok önemlidir.

İmtihandan evvelki gece hazırlıklarınızı tamamlayın

İhtiyacınız olan her şeyi bir gece evvel bir çantaya koyun- bu formda, sonraki gün son dakika telaşını önleyebilirsiniz. Temel öğeler kalem, kurşun kalem, hesap makinesi ve suyu içerebilir.

Sabahınızı en iyi biçimde geçirin

Erken kalkın ve kahvaltı yapın- isteseniz de istemeseniz de yemeğe çalışın. Açlık beyninizi yavaşlatır, artı kim imtihan salonunda gürleyen bir karın ister? Ayrıyeten, ekleyebileceğiniz yahut çıkarabileceğiniz katmanlara sahip rahat giysiler giydiğinizden emin olun – imtihan salonunun ne kadar sıcak yahut soğuk olacağını bilemezsiniz.

Sınav zamanı acele etmeyin

Sınav salonunun dışında beklerken, çalıştıklarını arkadaşlarınla ​​tartışmaktan kaçın. Muhtemelen hepiniz biraz farklı şeyler çalışmış olacaksınız, bu yüzden birbirinizi panikletmeyin! Salon dışında sessizce oturun, derin nefes alın ve notlarınıza bakmaktan kaçının. İçeri girdikten sonra imtihan talimatlarını çok dikkatli bir formda okuyun. Her soru için vakit ayırın ve saate dikkat edin.

Bir sorunun yanıtını bilmiyorsanız, atlayın ve daha sonra geri dönün. Asla bir imtihanı erken bırakmayın, verilen vakti tam olarak tamamlamak ve karşılıklarınızı gözden geçirmek için kullanın. Ve unutmayın- İmtihanda başarılı olmak için yalnızca elinizden gelenin en iyisini yapabilirsiniz.

İyi şanslar!

26 Beğen