Keratokonus Nedir?

Keratokonus Nedir?

Keratokonus Nedir?

Keratokonus neden olur? Keratokonus belirtileri nelerdir?

Keratokonus epeyce nadiren görülen ve görme kaybına neden olan göz rahatsızlıklarından biridir. Göze gelen ışığın görme durumunu rahatsız etmesiyle görülen bu hastalık hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık. Kalıcı körlüğe bile neden olabilecek keratokonus erken müdahale edilerek çeşitli yollarla tedavi edilebilir. Pekala Keratokonus nedir? Keratokonus neden olur? Keratokonus belirtileri nelerdir?

Keratokonus Nedir?

Korneanın koni formunda öne yanlışsız çıkması rahatsızlığına keratokonus denir. Gözüne en ön kısmında bulunan ince tabakanın normal bir insan da kubbe biçiminde olması gerekir. Bu tabakadan yansıyan ışıklar görme için kırılır. Kubbe biçiminde olması nedeniyle direkt değil kırılarak gelen ışıklar hakikat görmeyi sağlar. Ancak çeşitli sebeplerden dolayı öne hakikat çıkan bu katman ışıkların hakikat kırılmasını engeller. Görme meselesine neden olur. Bulanık ve bozuk bir görüşe yol açan bu şekil bozukluğu genellikle ergenlik devrinde başlar. 10 ve 20’li yaşlar ortasında ortaya çıkma mümkünlüğü artan keratokonus, hakkında yapılan araştırmalarda hastalığın am olarak neden yaşandığı bilinmiyor. Ancak anne ya da babadan çocuğa geçme durumu tespit edilmiştir.

Keratokonus Nedir?

KERATOKONUS NEDEN OLUR?

Nadiren görülen keratokonsun küçük travmatik durumlar sonucu yaşandığı ortaya çıkar. Gözün daima olarak ovuşturulması keratokonusun yaşanmasında en büyük etkenlerden biri olarak görüldü. Bunun yanı sıra görme sorunu yaşayan bir kişinin kalitesiz lens kullanma sonucu korneasının ziyan görmesi ayrıyeten sıklıkla göz alerjisi ve gribal enfeksiyon yaşayan kişilerde de korneanın hasar almasıyla yaşanabilir riski fazladır.

Keratokonus Nedir?

KERATOKONUSUN BELİRTİLERİ NELERDİR?

Göz bebeği olan kısmın dışarı gerçek çıkacak bir şekil alır. Göz kapağında daima olarak batma hissi olur. Keratokonusu olan kişi belirli bir müddet sonra bulanık ve uzağı net görmemeye başlar. Bunun yanı sıra göz yapısı bozulur. Sulanma ve kaşınma üzere meselelerde arkası sıra görülür. Işığa olan hassasiyet artar.

Keratokonus Nedir?

KERATOKONUS TANISI VE TEDAVİSİ NASIL YAPILIR?

Teşhisini koymak bazen yıllar sürer. Ancak şişme belirginleşince hasta fark eder etmez hastaneye gitmesi lazım. Muayene sırasında tespit edildiğinde yüzeyin durdurulması için kimi teknikler kullanılır. Bunun yanı sıra kimi cerrahi müdahaleler vardır. Bunlardan biri de çapraz bağlama yoludur. Bunun yanı sıra kornea nakli de yapılabilir. Ancak en hafif formüller ise yumuşak lens kullanımıyla ilaçlarla sivrilme durdurulurken lenslerde görünüm düzeltilir.

71 Beğen